KAMP EĞİTİM MODELİ

KAMP EĞİTİM MODELİ

Yaz kampı döneminde 09.00-18.00, kış döneminde 09.00-20.00 saatleri arasında öğrencilerin ders dışındaki plânlanmış tüm saatlerini, ZORUNLU olarak denetimli çalışma masalarında geçirdiği, öğrenci koçluğu hizmetinden yararlandığı sistemin adıdır. Kamp Eğitimi Modeli, öğrencinin istediğinde çalışmaya kaldığı bir sistem değildir. Öğrenci bu modeli tercih ettiyse her ders yoklaması alınarak çalışmaya zorlandığı harika sonuçlar oluşturan bir sistemdir.

Bu sistem, öğrencilerin “Kamp Salonlarında” adına “Kamp Masası” denilen bireysel çalışma masalarında gözetmen öğretmenler eşliğinde denetimli bir şekilde ders çalışmalarının sağlandığı, öğrencilerin tablet veya bilgisayar gibi teknolojik cihazları kullanmasının denetimli yapıldığı, akıllı telefon kullanımının kesinlikle yasak olduğu, öğrencinin haftada bir kez rutin olarak öğrenci koçu ile görüşme yapmasını temele alan bir eğitim modelidir.

Sınava hazırlanan öğrencilerin en büyük sorunu, eğitim süreçlerinin parçalı olmasıdır ki birey bir bütünü oluşturmak adına çok fazla kişi ve kurumla muhatap olmak zorunda kalır. Öğrenci; “okul, dershane, özel ders, danışman” arasında sürekli dolaşan böylelikle de büyük zaman kaybı yaşatan bir sürece girer.

Kamp Eğitimi Modeli‘nde, öğrenci sınava hazırlık sürecinde en çok ihtiyaç duyduğu şey olan zamanını transferlerle geçirmez, farklı kurum ve yerlere giderek oluşan fiziki yorgunluğu yaşamaz. Bunun yerine sınav sürecinde ihtiyacı olan her şeyi tek bir merkezden alarak zamanını amacına en uygun şekilde plânlama imkânı bulur.

Eğitim süreçlerinin parçalı olması probleminden yola çıkılarak Kamp Eğitimi Modelinin amacı; öğrencinin disiplinli çalışmasını sağlamak, derslerden ve bireysel etütlerden arta kalan vakitlerde konu eksiklerini tamamlamasını sağlamak, eğitimi süresince rehberlik servisinden aktif olarak faydalanıp zaman yönetimi konusunda kendisini geliştirmesini sağlamaktır. Kamp Eğitimi Modeli, özellikle evde ders çalışamayan, disiplin sağlayamayan, ders çalışma alışkanlığı edinemeyen, birinin takibine ihtiyaç duyan ve zamanı değerlendiremeyen öğrenciler için tasarlanmış ve son derece başarılı sonuçlar elde edilmiş bir sistemdir.